Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Граждани ще контролират графика за чистене на Търговище

Графици за разчистване на Търговище от клони и инертни материали, останали след обилния снеговалеж, публикува на сайта си община Търговище.

Общинското предприятие „Флора“ реже, събира и вече дроби на място със специална машина клоните. Тези, които не могат да се обработят, се извозват от фирма БКС. Тя също има план по дни и улици за почистване от инертни материали на шосетата и на затлачените шахти.

Публикуването на графиците е с цел по-голям контрол и от гражданите, които ще следят как се върши работата и ще могат да подават сигнали за нередности, съобщиха от общинското ръководство.

След големите щети, нанесени на дърветата, ще бъде направена оценка на състоянието им по улиците и парковете в целия град. Има направен регистър, но отново ще се преценява кои са опасни и застрашават гражданите и автомобилите. Ще се обмисля замяната на някои от тях с по-ниски видове, подходящи за градски условия.

Клоните и дърветата във Врана и Сива, в рамките на населените места, ще бъдат премахнати до идването на пролетта, за да не затлачват речните потоци и да създават условия за преливане.

От общината съобщиха, че няма санкционирани граждани и фирми за непочистени тротоари и прилежащи площи. Всички са взели мерки за обезопасяване след направени предписания и до глоби не се е стигнало.

Тепърва на база отчетите на фирма БКС ще се преценява доколко ефективно е чистен градът. Кметовете на селата обаче са заявили, че за първи път, въпреки 50-сантиметровия валеж, 51 населени места са били разчистени, включително и вътрешната улична мрежа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.