Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Граждани ще контролират графика за чистене на Търговище

Графици за разчистване на Търговище от клони и инертни материали, останали след обилния снеговалеж, публикува на сайта си община Търговище.

Общинското предприятие „Флора“ реже, събира и вече дроби на място със специална машина клоните. Тези, които не могат да се обработят, се извозват от фирма БКС. Тя също има план по дни и улици за почистване от инертни материали на шосетата и на затлачените шахти.

Публикуването на графиците е с цел по-голям контрол и от гражданите, които ще следят как се върши работата и ще могат да подават сигнали за нередности, съобщиха от общинското ръководство.

След големите щети, нанесени на дърветата, ще бъде направена оценка на състоянието им по улиците и парковете в целия град. Има направен регистър, но отново ще се преценява кои са опасни и застрашават гражданите и автомобилите. Ще се обмисля замяната на някои от тях с по-ниски видове, подходящи за градски условия.

Клоните и дърветата във Врана и Сива, в рамките на населените места, ще бъдат премахнати до идването на пролетта, за да не затлачват речните потоци и да създават условия за преливане.

От общината съобщиха, че няма санкционирани граждани и фирми за непочистени тротоари и прилежащи площи. Всички са взели мерки за обезопасяване след направени предписания и до глоби не се е стигнало.

Тепърва на база отчетите на фирма БКС ще се преценява доколко ефективно е чистен градът. Кметовете на селата обаче са заявили, че за първи път, въпреки 50-сантиметровия валеж, 51 населени места са били разчистени, включително и вътрешната улична мрежа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.