Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Фирмите се опасяват от тормоз с данък „уикенд“

Данък „уикенд“ е нова възможност за неравно третиране, изнудване и тормоз над бизнеса от недобросъвестни данъчни. Това каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев на дискусия по темата с участието на организации на бизнеса и счетоводителите.

Данъкът задължава всички регистрирани по ДДС около 300 000 фирми да декларират пред НАП активите, които използват и за лични цели. За тези стоки държавата няма да им възстановява данъчен кредит в пълен размер от 20%. Данъкът ще създаде допълнителни административни прегради пред фирмите, възнегодуваха работодателите. „Ако цялата ни енергия отива за това да правим отчети, кога ще работим за създаването на нови пазари, продукти и работни места?“, попита Велев. Той предложи да с данъка да не се облагат активите под 50 000 лв.

Този данък удря коректният бизнес, който ще понесе допълнителна данъчно-осигурителна тежест, достигаща до 60%, каза Катя Крънчева от Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия. Според Станислав Дончев, финансов директор в Българската стопанска камара, новият регламент ще ощети най-силно „микро- и малките предприятия, където много често активите се ползват и за лични нужди“. „Ние не сме против данъка, а срещу начина на администрирането му и объркващите указания на НАП. Отчетността трябва да е на ниво скъпи активи, а не на ниво телефони, лаптопи или таблети“, каза Велин Филипов, зам.-председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители.

До дни организациите на работодателите и счетоводителите ще излязат с обща позиция с искания към властта натоварващите процедури да бъдат отстранени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.