Лъскат "Коджакафалията", става учебен център

През март започва ремонтът на сградата, където доскоро се помещаваше бургаското сиропиталище "Александър Георгиев- Коджакафалията". Това съобщи пред Труд заместник кметът по строителство на общината Чанка Коралска.

Има готов проект за реновирането и до края на февруари ще бъзе сключен договор с фирма- изпълнител, каза Коралска. След ремонта, сградата, носеща името на най- големия благодетел на Бургас, ще се превърне в учебен център, койно ще се свърже с намиращата се в непосредствена близост Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" и Френската гимназия.

В миналото, точно до бившето сиропиталище е стоял знак, указващ края на града, издълбан в камък. Сега тази зона е в центъра на Бургас, а районът е пълен с възпитаници на гимназиите, в съседство са площад "Тройката", Съдебната палата, банки и кафенета.

"Сградата "Александър Георгиев- Коджакафалията" ще бъде разширена, ще има топла връзка, която ще я свързва с тази на гимназиите. Целият корпус ще се превърне в един изключително модерно обзаведен и оборудван учебен център с езиков кабинет, кабинет по природни науки и др. Идеята е да съсредоточим там един ресурс, за да е удобно на гимназистите и да учат в най- добри условия", обясни Йорданка Ананиева, зам. кмет по образованието на морския град.

Пак през март започва и облагородяването на междублоковите пространства в най- големия комплекс- "Меден рудник", както и ремонт на улица "Кооператор" в същия комплекс, в резултат на който тя ще стане четирилентова. Улицата свързва две социални заведения- центрове за деца с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони