Русия и САЩ с нови санкции - налагат забрани на длъжностни лица

Руското външно министерство съобщи, че е наложило забрани за пътуване в Русия на петима американски представители на правоохранителните органи като ответна мярка на подобни действия на Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вчера САЩ наложиха санкции на петима руски длъжностни лица, обвинени в нарушаване на човешки права.

Четирима от санкционираните според Вашингтон са замесени в смъртта в затвора през 2009 г. на борещия се с корупцията руски адвокат Сергей Магнитски.

Санкционираните днес петима американски представители са:
бившият правосъден министър Алберто Гонсалес, бившият заместник-министър на отбраната по политическите въпроси Дъглас Фейт, бившият главен юрисконсулт на ЦРУ Джон Рицо, бившият заместник-министър на правосъдието Джей Байби и бившият главен юрисконсулт на министерството на отбраната Уилям Хейнс, предаде ТАСС.

Руското външно министерство заяви, че решението на администрацията на Обама да разшири т.нар. "списък Магнитски" със санкционирани руски служители нанася поредния удар на двустранните отношения.

"САЩ продължават методично да разрушават основата на тези отношения с редовното разпространяване на лъжлива информация против Русия.

Трагичната съдба на руския юрист се използва просто като разменна монета в нечистоплътната кампания на Вашингтон за дискредитиране на страната ни", заяви руското дипломатическо ведомство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия