Родопчанин направи макети на най-известните сгради в Чепеларе

Родопчанин направи внушителни макети на най-известните сгради в Чепеларе. Радослав Хаджиев е изработил до най малки подробности копия в умален мащаб на сградите на община Чепеларе и на СОУ "Васил Дечев".

37-годишният родопчанин е направил в умален мащаб и кметството в родното си село Забърдо. Макетите на сградите от Чепеларе са изложени в общинската управа на родопската община. От страст към архитектурата Радослав от години се запалил да прави макети на къщички и вече е измайсторил над 85 макета.

"Страст ми е, ходя на гурбет в чужбина, но дори и избора на страната за гурбета свързах, за да мога да гледам и архитектурата там. Така избрах Чехия", казва Хаджиев. Родопчанинът първо правил свои идеи за къщички, а сега прави макети само по поръчка, тъй като големите му отнемат от 2 до 6 месеца неуморен труд, докато къщичките вече изработва за 5-6 дни. Големите му макети стигат до 1.20 височина и повтарят напълно истинските сгради.

Направил е макети на много хотели в Чепеларе и селата Орехово и Забърдо, както и на много сгради в Пловдивско. Сред тях са и макети на две бензиностанции. Собствениците му ги поръчвали, за да ги сложат на видно място в обектите си. Сградите изработва от ПВЦ, картон, самозалепващо фолио и дървена рамка. Използвам мебелно фолио, защото има имитация на мазилка, камъни, мрамор, дърво, но и влагам най-различни материали, казва Хаджиев. Той е завършил техникум по дървообработване и вътрешна архитектура в Пловдив. Мечтаел да стане архитект, но нямал възможността да завърши висше образование по любимата архитектура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони