Два нови случая на заразени с чума глигани в Монтанско

Председателят на ВКС изпрати второ писмо до Цацаров с искане на информация за обвинителните актове на Гешев

Земеделското министерство готви законодателство за по-строг контрол върху детското хранене

Расисткият скандал скара и политиците

Силно земетресение край филипинския остров Минданао

Спортният министър Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Кабинетът предложи генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната

Кабинетът предлага на президента на Република България да издаде указ за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната, считано от 9 февруари 2016 г.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Предложението на кабинета включва освобождаване на генерал-лейтенант Попов от заеманата досега длъжност „заместник-началник на отбраната“.

Преди седмица Съветът по отбрана реши да започне процедура за назначаването му на длъжността. От там съобщиха, че номинацията е направена предвид деловите, командни и личностни качества на генерал-лейтенант Константин Попов, и професионалния му опит, включително и от службата в Щаба на Военновъздушния команден компонент (Юг) на НАТО, информира пресцентърът на Министерството на отбраната.

Кой е той?

Константин Попов пилот, роден е на 28 август 1961 г. в София.

Магистър е по стратегически проучвания от Военновъздушен колеж „Максуел”, Алабама, САЩ, завършил е Училището на Главната квартира на НАТО – Оберамергау, Германия, доктор е по организация и управление на Въоръжените сили, ВА „Г. С. Раковски” – София, член на Съюза на учените в България

Бил е началник на щаба на Центъра на НАТО за съвместната подготовка на силите към Съюзното командване по трансформацията, Бидгошч, Полша. През 2006 – 2008 г. е заместник-началник на щаба на Военновъздушния компонент „Юг” на НATO, Измир, Турция. От 2008 – 2009 г. е заместник-командващ на Военновъздушните сили
2009 – 2010 г. – Началник на Щаба по подготовката на Военновъздушните сили, През 2010 – 2011 г. е началник на Военновъздушните сили. От 2011 – 2014 г. е командир на Военновъздушните сили. През 2014 г. става заместник-началник на отбраната.

Има редица отличия и награди. Всички, съответстващи на званието, включително нагръдни знаци на Министерството на отбраната „За вярна служба“ и „За принос към Министерството на отбраната“. Златен медал на Полските Въоръжени сили. Международно отличие на Военновъздушния университет на САЩ за постижения в развитието на ВВС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.