Във Виена разследват смъртта на изчезналия речен капитан от Русе

Полицията във Виена разследва смъртта на речен капитан на русенската фирма "Рубишипс Транспорт", съобщиха от дружеството. 62-годишният Алекси Алексиев бил открит мъртъв в понеделник до шлюза "Фройденау" в австрийското пристанище Корнойбург.

По случая е назначена аутопсия, която трябва да изясни дали българинът е бил убит или е посегнал сам на живота си. Не е изключено той да е паднал зад борда през нощта и никой от екипажа да не е забелязал липсата му до сутринта.

В понеделник той не се появил на закуска. Моряци разбили вратата на каютата му, но не го открили и алармирали полицията. Самоходката е превозвала зърно в първия рейс на дългогодишния капитан за "Рубишипс".

През 2012 г. "Империал шипинг груп" придоби 49% от дяловете на русенския речен превозвач, за да разшири потенциала на международната компания в Долен Дунав. Чрез сделката вече ще се предлагат общи транспортни услуги от пристанищата в Северно море до Черно море. Съдружието подобри обслужването на "Мултинаут Донаулогистик" ООД като дъщерна фирма на "Империал шипинг груп" и русенския им партньор.

"Рубишипс" предлага спедиция и има 9 моторни кораба, които превозват товари от Констанца до Келхайм и обратно. "Империал шипинг груп" е най-голямата корабна компания на вътрешния пазар в Западна Европа с 6200 служители и с над 1,5 млрд. евро годишен оборот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини