7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Троен убиец командва банда за рекет от затвора

Митница Русе събра 60 000 лв. от споразумения с нарушители

Близо 60 000 лв. са платили нарушители по сключени споразумения за административно-наказателни производства на Митница Русе, съобщиха от Агенция „Митници“. Това сочат приключилите 14 преписки през януари т.г., включително за около 10 т газьол и 42 300 бутилки бира /14 000 л/ „BECK’S“.
Горивото без документи за произход е засечено в края на м.г. от мобилна митническа група в района на град Бяла. Собственикът на петролния продукт доброволно заплатил 12 580 лв. за двойния размер на дължимия акциз. Той внесъл още 4032 лв. за половината от пазарната стойност на горивото, за да си го върне обратно.
Така действал и румънец, който се опитал да изнесе към 14 т бира „BECK’S“ без нужните документи и без платен акциз. Пазарната цена на задържаното количество бира е 25 120 лв., а дължимият акциз е 2303 лв. Чужденецът погасил доброволно 4606 лв. за двойния размер на акциза и още 10 050 лв. или 40% от пазарната стойност на стоката, след което си я получил обратно.
М.г. в митница Русе с 18 фирми и 6 физически лица са сключени 24 споразумения, които са 10% от всички акцизни нарушения. Така за бюджета са събрани 38 272 лв. глоби. Споразумението ускорява и облекчава процедурата за нарушителя, без да е административна санкция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.