Пътник от катастрофиралия автобус: Господ ни запази

„Пътувайки към София, след като имахме проблем с първия автобус, дойде втори автобус, който да ни вземе. Малко преди границата, автобусът излезе от пътя и се преобърна в долината. Едно дърво беше нашият спасител и Господ ни запази. Някои от колегите са с по-тежки травми, но като цяло всички са контактни", разказа един от пътниците в катастрофиралия български автобус в Македония Венцислав Гълъбов, предаде "Дарик".

Както Труд писа, петима от ранените са с по-тежки травми. Те са с фрактури на крайници и ребра. За щастие няма опасност за живота на нито един от пострадалите. Инцидентът е станал на прав участък, когато шофьорът Любомир Лазаров губи управление, предават местните медии. Гълъбов разказа, че превозното средство се обърнало на 30 км от границата с България около 30 минути преди полунощ.

Първият автобус на групата се развалил, чакали втори

Превозвачът, организирал пътуването на семинар в Охрид, което завърши с катастрофа, е „Географски свят”, свидетелства пред „Труд” Мерцедес Цанева, преподавателка в Националната финансово-стопанска гимназия, която е със счупени ребра след инцидента.

Тя разказа, че на 4 километра от Скопие автобусът се е развалил. Групата е чакала 7 часа да дойде друг автобус от Кюстендил, който по информация на "Труд" е изпратен от фирмата „Албена автотранс”. Именно вторият автобус е катастрофирал.

От консулството са оказали пълно съдействие, полиция е пазила багажа на хората, разказа още г-жа Цанева.

Нямало техническа повреда

„Аз не съм в България. Разбрах за инцидента от посланика ни в Македония, който ми каза, че е станал инцидент с мой автобус. Още снощи пратихме автобус, който да прибере нашите сънародници в България. Всичките български служби в Македония ни оказаха голямо съдействие". Това потвърди и собственикът на фирмата-превозвач Кирил Илчев пред Дарик.

Той категорично отхвърли възможността катастрофата да е станала заради техническа неизправност на возилото. Илчев разговарял с шофьора на автобуса, но той му казал, че нищо не помни и не знае какво се е случило.

На мястото на инцидента има полиция и следователи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини