Рекорден брой жени са извършители на престъпления в Търновско

Драстично е нараснал броят на жените извършители на престъпления във Великотърновска област. Това сочат данните от годишния отчет на Областната дирекция на МВР в старата столица.

Авторите на злодеяния през миналата година на територията на региона са 1213, докато за 2014 г са били 1190. Уличени в закононарушения през отчетния период са общо 1560. 253 от тях са дами при регистрирани 214 бандитки за предходната година.

Криминалисти уточняват, че провиненията на представителките на нежния пол са свързани предимно с пътно-транспортни произшествия, икономически престъпления, кражби, хулигански прояви.

Увеличили са се и непълнолетните закононарушители на възраст между 14 и 17 години. Бройт им от 136 за 2014 г се е увеличил на 160 за 2015 г. Невръстните злосторници са засечени след като са посягали към наркотици и чуждо имущество.

От 21 на 33 е скочил броят на чужденците, които са били обект на задържания и разследвания. Това са предимно виновници за катастрофи, саморазправи, хулигански прояви, пласьори и потребители на дрога.

Полицията във Велико Търново отчита 57,64 % разкриваемост за миналата година или с около 2 пункта по-висока от предходния период. На 211 възлизат разплетените казуси от минали години, а изловените извършители по стари случаи са 273.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право