Прокуратурата внесе обвинения срещу шест длъжностни лица от ръководството на „Напоителни системи“

Световната купа по футбол на ФИФА идва в София с Coca-Cola Футболните фенове и любителите на незабравими преживявания могат да станат част от емоцията на световното първенството на 14 февруари

Корнелия Нинова: Президентската двойка изпълни със съдържание институцията

Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Рекорден брой жени са извършители на престъпления в Търновско

Драстично е нараснал броят на жените извършители на престъпления във Великотърновска област. Това сочат данните от годишния отчет на Областната дирекция на МВР в старата столица.

Авторите на злодеяния през миналата година на територията на региона са 1213, докато за 2014 г са били 1190. Уличени в закононарушения през отчетния период са общо 1560. 253 от тях са дами при регистрирани 214 бандитки за предходната година.

Криминалисти уточняват, че провиненията на представителките на нежния пол са свързани предимно с пътно-транспортни произшествия, икономически престъпления, кражби, хулигански прояви.

Увеличили са се и непълнолетните закононарушители на възраст между 14 и 17 години. Бройт им от 136 за 2014 г се е увеличил на 160 за 2015 г. Невръстните злосторници са засечени след като са посягали към наркотици и чуждо имущество.

От 21 на 33 е скочил броят на чужденците, които са били обект на задържания и разследвания. Това са предимно виновници за катастрофи, саморазправи, хулигански прояви, пласьори и потребители на дрога.

Полицията във Велико Търново отчита 57,64 % разкриваемост за миналата година или с около 2 пункта по-висока от предходния период. На 211 възлизат разплетените казуси от минали години, а изловените извършители по стари случаи са 273.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.