МВР си върна тихо фирма БМВ

Едноличен собственик на “Безконтактни мултиплексорни вериги” ЕООД отново е Министърството на вътрешните работи, казаха вчера от МВР. Това е станало с решение на Министерския съвет от средата на януари т.г., но става известно едва днес.

Фирмата БМВ бе 100% собственост на вътрешното министерство до 2014 г. Тя се прочу с даренията, правени на силовото ведомство. След като бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев забрани даренията и търговската дейност в МВР, БМВ бе прехвърлена в транспортното министерство.

Дружеството се занимаваше с производството на регистрационни табели за автомобили. Разследване на “Труд” в края на 2013 г. показа, че са завишени цените на номерата. Вчера се появиха информации, че БМВ е спечелила обществената поръчка за изработка на регистрационни табели.

От МВР казаха, че договор все още не е подписан, тъй като текат процедури. Прогнозната стойност на обществената поръчка бе за 25 милиона лева. В края на годината табелите свършиха и това предизвика хаос. Проблемът възникна заради обжалване на на кандидатите по процедурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини