14 млн. лева за нов градски транспорт в Сливен

14 млн. лева е предвидила община Сливен за нов градски транспорт и това ще е най-големият европроект на областния град по ОП "Региони в растеж". Още в предходния мандат на местната власт бе решено със средствата да бъдат купени 16 големи и 6 малки автобуса, които да изпълняват градското разписание. Предвижда се да има интегрирана билетна система, достъпни за хора със затруднения спирки, електронни табла за разписанието в реално време, както и други подобрения.

Общата стойност на средствата по оперативната програма, определени за Сливен, възлизат на 26 млн. лева - каза зам.-кметът Стоян Марков. С останалата част от тях се планират ремонти на 4 детски градини, на изложбената зала "Сирак Скитник", благоустрояване на кв. "Република" и поречието на р. Асеновска, ремонти на центровете за незрящи и за инвалиди, нов център за хора с психични проблеми. Сред резервните обекти по "Региони в растеж" е благоустрояването на кварталите, където се очаква строителство по оперативната програма.

Изграждането на кръгово движение на едно от най-натоварените кръстовища в града - "Розова градина", остава извън ремонтите по "Региони в растеж". Ще се търсят източници за финансиране. През тази година вероятно ще бъде извършено проектиране, уточниха от администрацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони