Свръхдоза хероин вкара жена в реанимация

Жена на около 30 г. бере душа в реанимацията на Военноморска болница /ВМБ/, след като преди 3 дни била докарана в несвяст след прием на свръхдоза хероин.

"Пациентката е наркоманка, има тежки увреждания. Продължава да е на апаратно дишане, а състоянието й е критично", обясни доц. Петко Маринов от клиниката по токсикология във ВМБ.

Медиците там наскоро отчетоха, че след години затишие отново им се налага да връщат към живота пристрастени към тежкия наркотик. За разлика от младежите, които масово се друсат с марихуана, амфетамини и дизайнерски дроги, отровените с хероин са наркомани ветерани на възраст над 30-35 г.

Миналата година през токсикологията са преминали над 60 такива пациенти. Голяма част от тях са поддържали живота си с метадон, но после се връщали обратно към опасния порок. Други посягали към хероина след дълга борба за завръщане към нормалния живот. Като пример медиците посочиха 41-годишен варненец, който се дрогирал до несвяст след дълъг престой в комуна. Мъжът бил приет в клиниката преди няколко дни, но се възстановил бързо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право