Крадец обжалва 17-та присъда, обрал заради туберкулоза

Рецидивистът Сергей Атанасов /26г./ от град Смядово, Шуменско, обжалва 17-та си присъда, постановена за дързък грабеж. Шуменският окръжен съд го наказа със 7 г. и три месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, след като скъса златен ланец от врата на жена.

Недоволен от наказанието, апашът е обжалвал пред апелативния съд във Варна, съобщиха от пресцентъра. В жалбата си Сергей се оплакал, че ограбил жената, защото страдал от туберкулоза и му трябвали пари за силна храна.

Прокуратурата намира присъденото наказание за справедливо и припомня, че от всичките изтърпяни 16 присъди, 15 са били за кражби. Обвинението счита, че превенцията спрямо този подсъдим е била абсолютно неефективна и настоява за потвърждаване на наказанието.

Както "Труд" писа , Сергей посегна да краде на 19 април м.г., докато беше настанен в болницата в Шумен. Влязъл там само 4 месеца след като го пуснали от затвора.

Решил да се разходи и в района на пл."Оборище" погледът му бил привлечен от жена със златен синджир и медальон към него. Докато тя пресичала улицата и водела детето си, той отскубнал бижуто, което е оценено на 1 267 лв. Грабителят го заложил за 700 лв. При условията на съкратено съдебно следствие с признаване на вината и фактите, шуменския съд присъди 11 г. затвор и редуцира наказанието с 1/3. Очаква се становището на втората съдебна инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право