Тонев сред най-добрите при триумф на "Фросиноне"

Александър Тонев бе сред най-добрите футболисти на "Фросиноне" при триумфа с 1:0 над "Болоня". Националът най-често стреляше към вратата на съперника, но не вкара. Въпреки това футболната библия "Гадзета дело спорт" даде най-висока оценка на юношата на ЦСКА - 6,5. "Тонев бе най-опасният играч на "Фросиноне" през първото полувреме, продължи да играе силно и след почивката - пише в персоналния коментар за българина. - Не спираше да атакува и по десния фланг, и през центъра. Направи тежък живота на "Болоня"."

Победата дава шанс на дебютанта "Фросиноне" да се бори за оцеляване. Но засега тимът е на предпоследно място само с 19 точки.

Силен ден и похвали от "Гадзета дело спорт" имаше и за другия наш национал в Серия А - Ивайло Чочев. Отборът му "Палермо" падна с 0:2 у дома. Изданието даде средната оценка 5 на Чочев и коментира: "Започна неубедително мача, но без съмнение беше един от най-добрите на терена през второто полувреме. Благодарение на креативните си качества Чочев беше една от опасностите за "Милан"."

"Палермо" също не е далеч от зоната на изпадащите - 15-и. Мачът с "Милан" се разви кошмарно - до 33-ата минута Карлос Бака и Мбайе Нианг бяха вкарали два гола.

Шампионът "Ювентус" продължи феноменалната си серия до 13 поредни победи. Макар и трудно "Старата госпожа" срази "Дженоа" с 1:0 благодарение на автогол на Себастиян де Майо.

Големият скандал бе в двубоя на лидера "Наполи" като гост на "Лацио", спечелен с 2:0. Срещата бе спряна за 3 минути, след като неонацисти от агитката на "орлите" започнаха яростно да обиждат расистки Калиду Кулибали. Сенегалецът чуваше маймунски звуци от "Олимпико" при всяко докосване на топката. Реферът Масимилиано Ирати искаше да спре мача, но след консултация с треньорите реши да го изкара докрай. "Лацио" е заплашен от тежко наказание, което няма да е за първи път.

Други резултати: "Верона" - "Аталанта" 2:1, "Фиорентина" - "Карпи" 2:1, "Интер" - "Киево" 1:0, "Сампдория" - "Торино" 2:2, "Емполи" - "Удинезе" 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят