Светът отново стана Барселандия

Епитети и цифри възвеличиха „Барселона“ след зрелище за 7:0 срещу „Валенсия“ на „Камп ноу“ в първи полуфинал за Купата на Испания.
„Барселандия“, „Евродисни - в Барселона“, „7 гола и едно погребение“, откроява се във в. „Марка“. „Фестивал“, гърми „Мундо депортиво“. „Фестивал... и финал“, дублира „Спорт“.
Каталунският тим вкара 7-те гола с 10 удара в рамката. Луис Суарес заби 4 пъти - за първи път в „Барса“. Уругваецът добави и асистенция. Лионел Меси блесна с хеттрик.
Лео стигна кота 501 попадения в професионалната си кариера. Статистиката обаче включва и 14 гола за младежите до 20 г. на Аржентина. Плюс 436 за „Барса“, 49 за първия тим на „гаучосите“ и две за олимпийския отбор. Лео вкара за първи за „Барса“ през май 2005-а.
Каталунците стигнаха 105 гола за сезона. Миналия сезон отборът спря на175.
Неймар остана в сянка в мача - само една асистенция. Бразилецът изпусна и дузпа, като за фаула в 44-тата минута Шкодран Мустафи бе изгонен. Ней улучи греда. От 8 удара от бялата точка в „Барса“ асът не успява за 4-ти път.
Новината обаче дойде от баща му при показанията в бразилски съд по дело за укрити данъци и фалшификации. Неймар-старши обяви, че в „Барселона“ има оферта, която е на стойността на фиксираната в договора на сина му цена - 190 млн. евро. Повечето медии насочват вниманието към „Манчестър Юнайтед“, а не към „Реал“ (Мадрид), за чийто интерес към Неймар-младши се шуми от месец. Обичайни заподозрени са още ПСЖ и „Сити“.
„Синът ми не трябва да подписва нов договор с „Барселона“, изненадващо рече бащата.
„Камп ноу“ приветства с „Обичаме те!“ влизането на Дмитрий Черишев в 58-ата минута за „Валенсия“. Руснакът дебютира, като премина под наем от „Реал“. Заради пускането на Черишев в игра при действащо наказание „кралете“ бяха извадени от турнира за купата.
Около 200 бесни фенове причакаха „Валенсия“ в 2,30 ч пред базата след връщането от Барселона. Имаше огромен брой полицаи, но няколко ултраси се добраха до коли на играчи и блъскаха по тях. Скандираше се „Фланелката не е за наемници“.

Суарес засенчи великаните
С четирите си гола Луис Суарес дръпна пред останалите петима стрелци в двата звездни тризъбеца на „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид). Уругваецът има вече 35 попадения за каталунците във всички официални турнири през сезона.
Следват „белият“ ас Кристиано Роналдо (26), „синьо-червеният“ Лионел Меси (24), Бензема (22) от „кралете“, Неймар (21) от каталунците и Гарет Бейл (13) от „Реал“.
Суарес обаче постигна актива си само в 33 мача. И единственият от великолепната шесторка, който има повече голове, отколкото играни двубои.

Гари Невил на дузпата
Медиите в Испания броят часовете до изхвърлянето на треньора Гари Невил след по-малко от 2 месеца работа. „Валенсия“ няма победа в 8 поредни шампионатни мача с британеца и слезе на12-о място в Примера дивисион.
В миксзоната репортери 3 пъти питаха англичанина ще подаде ли оставка и все следваше „Не!“.
„Моментът е от най-болезнените за мен във футбола - каза бившият защитник на „Манчестър Юнайтед“. - Бяхме напълно безпомощни срещу много силен съперник. Направихме крачка назад в развитието си.“
„Нагазихме в лайната“, изрази се вулгарно, но и по-директно, германският защитник Шкодран Мустафи, получил червен картон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят