Проф. Танев за Кунева: Интелектуално бижу. Кунева за Танев: Той е джентълмен (обзор)

Букет, училищен звънец, традиционни протоколни приветствия и разговор на „четири очи“ - това представляваше рокадата в Министерството на образованието и науката. Проф. Тодор Танев, бивш министър на просветата и настоящ съветник на премиера, посрещна наследничката си вицепремиера Меглена Кунева на петия етаж на ведомството. Връчи й китка и символично удариха училищния звънец. След това я представи на екипа в министерството и на журналистите.

„Няма нищо особено да казвам“, каза професорът, като видя репортерските микрофони. И след това с вид и глас на водещ на риалити шоу каза: Представям ви ... г-жа Кунева“. Тя му благодари за джентълменството и за работата. След което добави, че на „четири очи“ той е похвалил екипа, с който е работил, и е говорил с голяма страст за професионалното обучение. Професорът каза на събралите се експерти в министерството: „Поднасяме ви едно от най-добрите интелектуални бижута“, след което се ръкува с Кунева. Тя пък покани медии на неформален разговор и недвусмислено показа, че е наясно с най-важните проблеми в ресора и е запозната с проблемите. „Думата първо ще имат експертите, а аз ще нося политическата отговорност“, каза министър Кунева.

Проф. Тодор Танев пък си тръгна от ведомството само с портрета на свой учител. Протоколът на МОН до дни ще постави неговия в коридора на ведомството.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование