Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Русенската прокуратура обвини кандидат-кмет на ДПС за фалшива диплома

Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем за документно престъпление неуспял кандидаткмет на ДПС в Кубрат на последните местни избори. Ако Гюнан Ахмед Халил бъде признат за виновен от съда в използване на фалшива диплома за завършено средно образование, го очакват до 8 г. затвор, съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град.

В предизборната кампания той беше уличен, че е подал документа за записването си като задочен студент по специалността „Технология и управление на транспорта“ в Русенския университет /РУ/. Веднага след сигнала прокуратурата разпореди проверка на Икономическа полиция в Русе за престъпление от общ характер.

От РУ обясниха, че мъжът е кандидатствал с оригинална диплома. Впоследствие той е изтеглен и заменен с ксерокопие. В университета няма как да проверят дали дипломата е истинска. В архивите му липсва регистър за 1991 г., когато трябва да е била издадена от Техникума по механотехника „Шандьор Петьофи“ в Разград.

Директорът на училището в Разград Георги Обретенов потвърждава, че човек с име Гюнан Халил не се е обучавал там и подписът в дипломата не е негов. Печатът не отговарял на използвания в техникума, който преди 24 г. не се е наричал „Шандор Петьофи“.

На вота в Кубрат Гюнан Халил не стигна до балотаж, тъй като получи само 3081 гласа /34,62%/. За съперника му Бюрхан Мюзелифов / МК „Време за промяна“/ гласуваха 5818 души или 65,38%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.