Бивш съпруг плаши с взрив шивачки

Разведен мъж, разгневен на бившата си съпруга, че не отговаря на позвъняванията му по телефона, отправи заплаха за взрив към шивашка фирма в Шумен. Владимир М./38г./ от град Каспичан стана причина в четвъртък да бъдат евакуирани работещите в две сгради, но беше заловен само час след подаване на „терористичния“ сигнал, съобщават от полицията.

Мъжът подал лъжливия сигнал на тел.112 за поставена бомба във фирма „Попов и сие“ и това предизвика проверка в две сгради, където работят шивачки. Бомба не била открита, но „атентаторът“ бил локализиран, въпреки че използвал SIM-карта, купена в чужбина. Изхвърлил я след обаждането, но отново бил засечен. Задържан е за едно денонощие и при разпит признал всичко. Оправдал действията си с поведението на бившата съпруга, която не си вдига телефона, когато той й звъни. Въпреки развода, още не бил охладнял към нея и досаждал.

Срещу Владимир е започнато досъдебно производство. Известен е на полицията с шофиране в нетрезво състояние с алкохол над 1,2 промила – хващали го два пъти през 2010 и 2012 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони