Инсултът на Иван Евстатиев отключил диабет и бъбречна недостатъчност

Исхемичният инсулт, който получил 57-годишният бивш градоначалник на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев в ареста, е отключил диабет, бъбречна недостатъчност и други тежки болести.

Според адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева сегашните заключения на тройната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на клиента й не позволяват той да остане повече в ареста.

Мотивът за отлагането на решението бе искането на нюблюдаващия делото прокурор Пламен Пантов за две допълнителни съдебно-медицински експертизи, които да бъдат изготвени от нови вещи лица. 

Делото на 12 февруари ще се гледа в Районния съд в Панагюрище, а не в болничната стая на Иван Евстатиев в неврологичното отделение в МБАЛ-Пазарджик, където при закрити врати и засилени мерки за сигурност се проведе заседанието в петък следобед.

Стрелчанци пак разпънаха познатите транспаранти и за пореден път настояха за справедлив съдебен процес срещу Иван Евстатиев, за да си получи той заслужена присъда за греховете си.

Жителите на курортното градче обвиниха своя екскмет, че симулира различни болести, за да излезе от ареста, и заподозряха, че ако бъде пуснат срещу парична гаранция ще избяга от България и Темида.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини