Златният Супербоул носи 620 милиона долара

Супербоул ще надмине като приходи боя Флойд Мейуедър - Мани Пакиао, изчисли водещата медия за икономически анализи „Форбс“. Боксовото шоу миналата година генерира около 570 милиона долара, докато само Националната футболна лига чака 620 млн. от финала в американския футбол в неделя.

„Каролина“ среща „Денвър“ в Санта Клара, а Супербоул е под номер 50 в историята. Затова и го наричат златен. Както и заради огромната му финансова стойност. 30 секунди реклама в мача струва 5 милиона долара. Това също е рекорд в историята.

На почивката между полувремената ще пеят „Колдплей“ и Бионсе, а националният химн на Щатите ще се излее в изпълнение на Лейди Гага преди началото.

Над 117 милиона зрители се очаква да гледат мача, а в Америка изчислиха, че преди и по време на срещата из страната ще бъдат изядени 1,3 милиарда порции пилешки крилца.
Трофеят „Винс Ломбарди“, светият граал в американския футбол, струва 25 000 долара и се изработва всяка година специално за мача от мярката за класа в бижутерията „Тифанис“.

Стигна се дотам няколко национални вестника да поискат понеделник след Супербоул да бъде официално приет за почивен ден на нацията. Толкова много махмурлук върлува...
А шутьорът на „Денвър“ Бритън Колкуит плати 1800 долара за билет за двуседмичната си дъщеря. „Няма да помни нищо, но не мога да не я взема - обясни играчът. - Невероятно е, че няма долен праг за деца, които да влизат без билети!“

Какъв цвят ще са обувките на Бионсе?

Залозите за Супербоул ще достигнат 4,2 милиарда долара, изчислиха преди големия мач в неделя. Очаква се 97% от тях да са нелегални ставки из азиатски пазари.
Някои от законните предложения за залози на големите букмейкъри обаче са направо куриозни.

Освен на резултат, брой точки и точни пасове - традиционни котировки за мач от американския футбол, можете да прогнозирате какво ли не.
Например има коефициенти за цвета на обувките, с които Бионсе ще изнесе своето шоу на полувремето. „Фаворит“ е черното - 1:1,5, но имате избор от още 5 цвята.

Популярен е залогът колко пъти режисьорът на тв предаването ще покаже моста „Голдън гейт“, символ на града домакин, в едър план по време на мача.
Както и дали камерите ще уловят Стеф Къри, баскетболна звезда №1 в момента в света, облечен в екипа на любимия му тим - „Каролина“.

При коефициент 1:10 можете да опитате късмета си, че земетресение ще разтърси някоя част на света през 4-те часа, в които върви Супербоул.

При ставка от 1:20 се търси изненада - съдията да се наложи да хвърля втори път монета за първия удар в мача. Това се случва изключително рядко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт