Чакат ни 12-часови битки на турнир „Странджа”

Наплив от боксьори има за тазгодишното издание на турнира „Странджа” от 22 до 28 февруари в зала „Универсиада”. Заявени са 344 състезатели от 42 държави, а крайният срок приключи в петък. Миналата година интересът също бе огромен и родната федерация бе принудена да отказва участие на отбори. Сега обаче ръководството на централата ни е решило да не връща никого.


„В първите дни ще има над 100 срещи, така че ще започваме сутрин рано, за да завършваме около полунощ - разкри Светослав Сапунджиев, генерален секретар на федерацията. - Някои отбори вече са пратили поименни състави и личат имената на много световни и европейски медалисти.”


На ринга ще се качат боксьори от Русия, Турция, Франция, Грузия, Уелс, Англия, Монголия, Китай, както от далечна Австралия и Мароко.
Мъжкият ни отбор направи лагер на Белмекен и от 2 дни се готви на комплекс „Диана”. В събота от високопланинската база ще слязат и жените. А от понеделник започва съвместен лагер-сбор с първите пристигнали чужденци.
От най-добрите ни боксьори почти всички ще се качат на ринга. Тервел Пулев (до 91 кг), който се бие в профисериите, е получил разрешение за участие от международната федерация. Другите двама професионалисти - Александър Владимиров и Спас Генов, нямат право да се бият. Борис Георгиев получи травма на ръката, заради която ще пропусне олимпийските квалификации. Миналата година носител на купата стана Симеон Чамов (69 кг), който също ще се бие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт