Според Алена: Кунева може да разклати кабинета през април и септември

- Астропортрет на новия просветен министър от Светлана Тилкова-Алена

- Реформаторката е избрана прибързано, можело е да има по-подходящ кандидат

Ето какво предвижда астропортретът на Меглена Кунева, след като бе избрана и за министър на образованието, изготвен от астролога Светлана Тилкова - Алена специално за читателите на „Труд“.

Меглена Кунева е родена в Рак, в ден на кармична разплата, който изисква от нея да развива прозорливост и предпазливост, да се пази сама от опасностите по пътя си, които са ежедневие. Прекалено е чувствителна и емоционална. Обича сигурността на дома и материалната стабилност.

Не се впуска в рисковани начинания, защото притежава умението да анализира вярно дали това, което й се предлага, ще има бъдеще или не. Надарена е с богата и непрекъснато развиваща се фантазия. Дар словото й е верен помощник. Динамична натура, склонна да поема инициативата. Решителност и смелост не й липсват, но е податлива на чувствата си, факт, който може да нанесе сериозна вреда както на нея, така и на България, ако допусне да бъде манипулирана на тази основа. Умее да работи в екип.
Меркурий в Близнаци й дарява умението да говори, чрез което може да бъде убедителна, да звучи авторитетно и аргументирано дори когато греши – качество, подходящо за политик.

Нейният съдбовен път изисква да изживее по-голямата част от живота си извън България или много да пътува, за да си спести лични и здравословни проблеми.
Изборът й за министър на образованието е в неин житейски период на ново начало, в лична година на емоции, но и на непоносимост към отправената й критика. Месец февруари й налага съдбовно подчинение, което на свой ред й „разпорежда“ да не е прибързана и да не надскача възможностите си. Денят на избора съвпада с вибрацията на нейния съдбовен път и е носител на глобални промени за нея, а и за работата на министерството, което вече оглавява.

Тези глобални промени може да бъдат негативни или позитивни, но във всеки случай настоящата ситуация ще бъде променена. В този смисъл изборът на Меглена Кунева за министър на образованието е прибързан, както говори и денят на гласуването на номинацията й за поста. Защо е прибързан, астрологичното тълкуване не може да отговори, но е трябвало да се изчака още някакъв период от време, през който е щял да бъде открит по-подходящ кандидат. Дано промените в това министерство да не са негативни под управлението на Меглена Кунева, защото ако са такива и избликът на недоволство към нейната работа съвпадне с месеците април и септември, може да се очакват трудности за правителството.

Астрологичните аспекти в композитната карта на нейната лична година и изборният ден й налагат няколко важни изисквания, ако иска да се справи с нелеката си задача като министър на образованието:

1. Да бъде абсолютно безкомпромисна, дори жестока към подчинените си. Да уволни тези служители в министерството, които са обвързани с управлението на кабинета „Орешарски“ или с това на предшественика й - министър проф. Тодор Танев. Така ще избегне основната заплаха за бойкот на работата й, както и възможността за изопачаване на българската история.

2. Да подбере свой екип.

3. Да поднася и най-неприятната информация спокойно, без да налага волята си и своята правота. Да подлага всичко на обсъждане със заместниците.
Ако не спази тези изисквания, трудностите ще я следват всекидневно заради композитната дата на избора й. Именно тя залага препятствия, породени от неочаквани фактори във всеки един ден на нейната работа като министър на образованието.

Коментари

Задължително поле