„Левски” очаква стрелец №2 на Нигерия

Стрелец №2 на нигерийското първенство е очакван в „Левски”.

Бабатунде Темитопе Адениджи вкара 16 пъти за „Съншайн Старс” от 38 кръга, като само веднъж заби от дузпа, а добави и 7 асистенции. Нападателят отстъпи с 1 гол за местната „Златна обувка”. Сред номинираните е за футболист №1 на Нигерия за м. г. За играта му вървят медийни изрази като „цунами”, „спиращи дъха изпълнения”, „бъдеща звезда в националния” и т. н., но шампионатът е от ниска класа. Висок е 185 см., мощен, обича дългите пробиви, не е статична деветка.

Известният като Тунде Адениджи играч е вписан с три различни рождени дати в сайтове - 17 септември 1995 г., 5 март 1996 г. и 17 септември1996 г.

Тунде носи прякора Тигъра от Акуре, където е роден и израснал в бедност. Карал е влакче на ужасите в увеселителен парк. Съгледвачи от школата на местния щат Ондо го откриват през 2010-а, докато рита по прашните поляни в град Окитипупа. Играе в два отбора на агенцията - „Райзинг Старс” (от 2012 до 2013 г. с 12 мача и 7 гола) и „Съншайн Старс” (от 2013 г., 71 двубоя, 42 попадения), с който завърши 6-и през ноември в първенството. През януари бе титуляр за общо 119 минути в два от 3-те мача на Нигерия в шампионата на Африка в Руанда, който е само за футболисти от местни първенства. Отборът отпадна в групата, Адениджи записа 1 асистенция.

Вероятно „Левски” ще плати 6-цифрена сума в евро или в долари за деветката. Спортният директор Георги Иванов обяви, че на „сините” не е необходим Владимир Гаджев, който още е без клуб.

Коментари

Задължително поле