Румънски скиор се удари в скала и почина, англичанин бере душа в болница

Нелеп инцидент отне живота на румънски скиор в Пирин планина над курорта Банско. В неделния ден около 13,30 часа чужденецът се е спускал от връх Тодорка, но е напуснал пистата вероятно заради високата скорост, изхвърчал е и се забил в скала.

Веднага на място са пристигнали планински спасители, които дълго време са опитвали да върнат към живота тежко раненият румънец. Правили са му изкуствено дишане и сърдечни масажи. Той обаче е починал вследствие на получен тежък удар в главата.

Най-вероятната причина за смъртта му е черепно-мозъчна травма, но това ще изясни аутопсията. Тялото е качено на линейка към 15,00 часа, след като криминалисти са извършили оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. „Трагедията е станала на 100-150 метра над междинна станция, не се знае защо е напуснал трасето вляво и се е отклонил встрани преди да последва фаталният удар в скалата.

„Лека му пръст на загиналия. Става въпрос за нещастен случай. Искам да уточня, че инцидентът не е станал на обработените писти, в обхвата на ски зоната няма скали, а информацията от разследващите е, че се е ударил в скала. Бил е добър скиор. Работа на полицията е да разследва случая”, сподели Иван Обрейков, маркетинг мениджър на фирмата-концесионер на ски центъра над курорта Банско.

Още един инцидент беляза неделния ден. Англичанин е паднал на ски писта Шилигарника над Банско. Той е с тежка гръдна травма, има счупени 5 ребра, ключица. Нараняванията са в лявата област. 46-годишният турист от Англия не е губил съзнание, контактен е. В момента се уточнява състоянието му от специалисти в МБАЛ - Благоевград, съобщава struma.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини