Новият №9 на „Левски“ се мотае

Неясноти изникнаха около новата деветка на „Левски“.
„Сините“ се похвалиха, че вече имат договор с нигерийския „Съншайн Старс“ за Тунде Адениджи. Вероятно - за шестцифрена сума в евро или долари. В такъв случай остава нападателят да се съгласи да дойде, да мине преглед и да подпише. Но на „Герена“ още не знаят кога точно ще пристигне голмайстор №2 на нигерийското първенство.
Ситуацията остава поне засега под известна въпросителна. Защото през декември и януари към Адениджи имаше оферти от „Раджа“ (Мароко), „Клуб Африкен“ и „Етоал Сахел“ (Тунис). И нищо чудно да се оглежда за по-добро предложение от „синьото“. Трансферният пазар обаче вече затвори в десетки държави. И логично на „Герена“ са оптимисти, че скоро, може и още днес, ще чуят окончателно „да“ от централния нападател, за когото не е сигурно на колко години е. Клубът е представил на футболиста предложение с чистата му годишна заплата, която не е малка и не е лесна за наддаване.
В „Левски“ се канят да питат Тунде кога е роден. Във видео с негови изяви е посочена рождена дата 17 септември 1995-а, а в различни сайтове - 5 март 1996-а и 17 септември 1996-а. Ясно е, че Адениджи има документ за поне едната. А за Нигерия „подмладяванията“ на футболисти са традиция още от миналия век...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ