Обявиха грипна ваканция в Пловдив

От утре до петък училищата в Пловдив излизат в грипна ваканция, това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. През изминалите дни броят на заболелите от грип рязко се е покачил, като в тази връзка Регионалната здравна инспекция е предложила на Инспектората по образованието да обяви вземе спешни мерки и да обяви дървена ваканция. Кметът заяви, че на 6-ти и 7-ми февруари през болниците в града са преминали съответно 148 и 137 деца, със симптоми на грип, информира Дарик.

"В рамките само на изминалия уикенд, са приети над 30 пациенти в тежко състояние, 20 от които деца, вследствие на грипа. Те са от всички възрасти, като преобладават децата", уточни директорът на Дирекция "Надзор над заразните болести" към РЗИ д-р Моника Троянчева за пловдивското радио.

Това обаче няма да важи за детските градини и яслите, които ще си бъдат с нормално работно време, като здравните органи призовават децата да бъдат пускани на градина само ако са здрави.

По-рано днес стана ясно, че пет области в страната са пред грипна епидемия. За Пловдив такава все още не е обявена, броят на заболелите се следи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве