Бойко Борисов пристигна в Лондон за инвестиционния форум за Западните Балкани

Златна мечка и за родното кино от Берлин (ОБЗОР) В “Не ме докосвай” една от главните роли се изпълнява от Ирмена Чичикова, а копродуцент е Мартичка Божилова

Георги Първанов: Едно разследване на сделката с ЧЕЗ би дало повече информация

Премиерът Бойко Борисов с 10-годишна прогноза: Балканите ще са най-хубавото място за живеене Проекти за 30 млрд. евро ще променят региона, каза министър-председателят

109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

КЕВР проверява топлофикации след жалби

Комисията за енергийно и водно регулиране ще провери 27 дружества в секторите “Електроенергетика”, “Топлоенергетика”, “Природен газ” и “В и К услуги”, съобщиха регулатора.

Седем големи и средни дружества в сектор “Топлоенергетика” ще бъдат проверявани от комисията през 2016 г. от регулатора са избрали дружествата по данните за финансовите им резултати за последните 2 години, както и получените срещу тях жалби и сигнали.

На място ще бъде проверено дали се спазват условията на издадените им лицензии, като в обхвата на проверките попадат дружества, които не са проверявани планово през последните 3 години.

В сектор „Електроенергетика” ще бъдат инспектирани пет дружества, а в сектор „Природен газ” – 7.

Три от комплексните проверки на място ще проверяват изпълнението на лицензионните условия, останалите 4 проверки ще бъдат тематични. При подбора на проверяваните дружества са отчетени редица критерии за оценка на риска – брой на присъединените потребители, финансови резултати, стойност на дълготрайните материални активи, както и годината на последната извършена проверка.

В сектор “В и К услуги” са заложени 8 /осем/ планови проверки на големи, средни и малки В и К оператори. При част от дружествата основание за включването в обсега на проверките е констатираното значително неизпълнение на одобрените им бизнес планове за периода 2009-2015 г., както и нарастващ брой на жалби срещу тях за влошено качество на предоставяните В и К услуги в обособената територия. Плановите проверки ще бъдат фокусирани върху водената отчетност от В и К операторите, наличието на регистри, използваната база данни, съхранението на първичната документация, въведената система за вътрешен контрол върху дейността на звената, свързани с дейността по отчитане и фактуриране на консумираната вода, с оглед оценка на достоверността на представяната отчетна информация.

Успоредно с утвърдените планови проверки, КЕВР включва и извършване на извънредни проверки на дружества в случаите на получавани сигнали за нередности, публикации за нарушения на лицензионната дейност, както и проверки след сезиране на комисията при възникване на извънредни обстоятелства от важен обществен интерес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.