Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Изхвърлиха документи на куриерска фирма в защитена местност

Архивна документация на куриерска фирма е изхвърлена в защитената местност “Божур поляна” край Търговище. Бумагите, заедно с найлонови опаковки, са били изсипани в края на работната седмица, съобщиха читатели на “Труд”.

Наша проверка потвърди сигнала. В закътан край на поляната, на близо 500 метра от началото на отбивката, са изсипани вероятно към един бус документи. Сред тях има фактури, квитанции, вътрешна документация и всякакви други от 2006 до 2009 г. На някои има имена, телефони и адреси. Част от хартиите са в найлонови опаковки, ползвани от куриерската фирма, чието лого носят и документите.

Към момента не е ясно кой ги е изхвърлил там.

Сигналът за нерегламентираното сметище е подаден и до Държавното горско стопанство, каза директорът му в Търговище Васил Василев. Нарушението е документирано от служителите му, които са изпратили писмен сигнал до екоинспекцията в Шумен.

“Труд” потърси информация от “зеления телефон” на Регионалната инспекция по опазване на околната среда. От там увериха, че ще сформират екип за проверка и последващи действия.

От горското стопанство в Търговище, в чиито територия попада защитената местност, могат да наложат санкция до 2000 лв. на нарушителя, когато бъде установен.

От община Търговище също изпратиха екип за проверка на място и констатиране на нарушението.

За уточняване дали има нарушение по закона за личните данни, чрез изхвърлянето на документацията на публично място, са сезирани прокуратурата и полицията, които ще проверяват какво съдържат бумагите.

“Труд” изпрати писмено запитване по въпроса и очаква позицията на куриерската компания, която е обявила, че работи с екологична насоченост и реализира “зелена” кампания. В отговор ни увериха, че с въпроса се е заел оперативният им директор и ще ни информират какво са установили. Неофициално научихме, че на работещите в търговищкия офис е разпоредено да започнат веднага да чистят.

Защитената местност “Божур поляна” е регламентирана със заповед за опазване на естественото находище на червения божур. Мястото е сред любимите на поколения търговищенци за разходки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете