Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

Изхвърлиха документи на куриерска фирма в защитена местност

Архивна документация на куриерска фирма е изхвърлена в защитената местност „Божур поляна“ край Търговище. Бумагите, заедно с найлонови опаковки, са били изсипани в края на работната седмица, съобщиха читатели на „Труд“.

Наша проверка потвърди сигнала. В закътан край на поляната, на близо 500 метра от началото на отбивката, са изсипани вероятно към един бус документи. Сред тях има фактури, квитанции, вътрешна документация и всякакви други от 2006 до 2009 г. На някои има имена, телефони и адреси. Част от хартиите са в найлонови опаковки, ползвани от куриерската фирма, чието лого носят и документите.

Към момента не е ясно кой ги е изхвърлил там.

Сигналът за нерегламентираното сметище е подаден и до Държавното горско стопанство, каза директорът му в Търговище Васил Василев. Нарушението е документирано от служителите му, които са изпратили писмен сигнал до екоинспекцията в Шумен.

„Труд“ потърси информация от „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по опазване на околната среда. От там увериха, че ще сформират екип за проверка и последващи действия.

От горското стопанство в Търговище, в чиито територия попада защитената местност, могат да наложат санкция до 2000 лв. на нарушителя, когато бъде установен.

От община Търговище също изпратиха екип за проверка на място и констатиране на нарушението.

За уточняване дали има нарушение по закона за личните данни, чрез изхвърлянето на документацията на публично място, са сезирани прокуратурата и полицията, които ще проверяват какво съдържат бумагите.

„Труд“ изпрати писмено запитване по въпроса и очаква позицията на куриерската компания, която е обявила, че работи с екологична насоченост и реализира „зелена“ кампания. В отговор ни увериха, че с въпроса се е заел оперативният им директор и ще ни информират какво са установили. Неофициално научихме, че на работещите в търговищкия офис е разпоредено да започнат веднага да чистят.

Защитената местност „Божур поляна“ е регламентирана със заповед за опазване на естественото находище на червения божур. Мястото е сред любимите на поколения търговищенци за разходки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.