Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

103 млн. лв. е изплатил Булгартабак на тютюнопроизводителите

103 милиона лева е изплатил Булгартабак на тютюнопроизводителите за последните пет години, съобщиха от дружеството.

Компанията е изкупила 25 230 тона тютюн за последните пет реколти от всички сортови групи. От тютюни от сортова група Басми – 7 142 тона, от сортова група Каба кулак – 1 769 тона, от сортова група Бърлей – 6 385 тона, и от сортова група Виржиния – 9 925 тона.

До момента, за изкупна кампания 2015, компанията е изплатила на 100% всички дължими суми към тютюнопроизводителите. Изкупени са общо 3100 тона тютюн за над 13 млн. лева.

Булгартабак е със стабилен пазарен дял от около 20 % на изкупуваните количества и запазва постоянен обем в сравнение с другите компании.

Изкупуването на тютюни, промишлената им обработка и търговията с тях е едно от основните направления на Булгартабак. Политиката на компанията в тази насока е активна и устойчива.

Булгартабак е инициатор на множество инициативи, целящи устойчиво развитие и популяризиране на българския ориенталски тютюн. Компанията активно участва в създаването на „Асоциация Български Тютюн”- сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е стабилизиране на сектор „Тютюн”. Компанията е и член на Консултативния съвет по тютюна към Министерство на замеделието и храните, както и активен участник в законодателните инициативи.

Компанията стриктно изпълнява задълженията си по приватизационния договор. Според него за срок от пет години, считано от 2011 година, Булгартабак трябва да изкупува по 5 000 тона тютюни годишно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.