Повдигнаха обвинение на младежа, опитал да обере инкасо в Средец

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинения на младия мъж, който опита да обере инкасо автомобил вчера в Средец. Както "Труд" писа при опита за въоръжен грабеж вчера охраната простреля единия от двамата нападатели и по-късно той почина.

Сега на втория участник – Бойко Борецов, е повдигнато обвинение, че като извършител е направил опит да отнеме сумата от 125 хил. лв. с намерение противозаконно да ги присвои, съобщи прокуратурата.

"За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини", се посочва в обвинителния акт. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда за това престъпление наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Окръжната прокуратура в Бургас ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Бойко Борецов.

Междувременно стана ясно, че загиналият Христо Борецов е починал от остра кръвозагуба. 20-годишният младеж е застрелян от много близко разстояние, не повече от метър от охраната на инкасо автомобила в Средец. Това е установила извършената аутопсия на трупа на обирджията, съобщи за "Флагман" съдебният медик Галина Милева. „Проектилът е попаднал в лявата гръдна половина на Христо, засяга сърцето и белия му дроб. Няма изходна, а само входна рана. Починал е от остра кръвозагуба”, каза д-р Милева. Тя уточни, че смъртта е настъпила в рамките на 10-15 минути.

Коментари

Задължително поле