Оставиха в ареста разследван за отвличане

Варненският апелативен съд остави в ареста Антон Иванов, разследван за тежко умишлено престъпление – отвличане, извършено в съучастие с още четирима лица .

Пресслужбата на съда припомня, че

От първите събрани при разследването доказателства се установило, че Антон и Евгени познавали Радев, но били в конфликт с него. Пострадалият бил отвлечен, като първоначално бил зашеметен с електрошок от Евгени. Насилниците го напъхали в багажника на лек автомобил и против волята му го отвели в дома на Антон. Близо едно денонощие петимата обвиняеми били жертвата си.

Има данни от свидетелски разкази, че Антон е нанасял удари върху пострадалия Следи от предмета, с които мъжете са причинили телесни повреди на Йордан били открити при СМЕ. Радев избягал и сигнализирал органите на реда. Той подробно е обяснил обстоятелствата по отвличането, както и за систематичния побой, който мъжете му нанесли, снимали издевателствата си с мобилен телефон(наличен е 6 минутен запис на упражненото насилие) и го принуждавали да прави самопризнания. Евгени Димитров и Никола Николов са с мярка за неотклонение „задържане под стража”, Александър Колев, търпи „домашен арест”, а Георги Цветанов е под „парична гаранция” в размер на 5000 лева .

След обжалване Варненският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение на Иванов.

Коментари

Задължително поле