Съдът в Лозана нищи „Литекс“ преди „Левски“

„Левски“ пусна жалба от 12 страници до Спортния арбитражен съд в Лозана. „Сините“ оспорват процедурата, по която след изваждането на „Литекс“ от „А“ група бе прекроено класирането. Днес „сините“ изостават с 5 точки от върха, вместо според тях да бъдат с равен актив с „Лудогорец“.
Жалбата на „Левски“ обаче ще бъде разгледана след „оранжевата“ за изхвърлянето от елита, гласи практиката в Лозана. „Литекс“ е с предимство, защото трябва до началото на пролетния полусезон да бъде ясно дали отборът остава в елита или не.
И никне дилема. Минималният срок съдът да разгледа случая е 20 дни, следователно - 25 февруари. А първият официален мач за годината у нас е на 20-и... Циркът може и да продължи.
Успоредно историята е минирана и от друга посока. Някои решения на Спортния арбитражен съд подлежат на обжалване във Върховния съд на Швейцария. „Левски“ и „Литекс“ са изключително мотивирани. И при неуспех в Лозана може евентуално да продължат битката на по-горна инстанция. И да се развихрят скандали у нас от типа - има ли право при действащо обжалване на наказание „Литекс“ да играе напролет, кое класиране ще важи - старото или новото...
„Гласувам с две ръце за връщането на ЦСКА, „Литекс“ и „Локомотив“ (Сф) в „А“ група“, заяви Иво Тонев, председател на Управителния съвет на „Левски“.
До вчера следобед Тунде Адениджи или негов представител не обяви кога пристига при „сините“ и изобщо дали ще дойде. „Левски“ се договори със „Съншайн Старс“, клуба на деветката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ