Лозана даде ход на „синьото“ дело

Спортният арбитражен съд в Лозана даде ход на жалбата на „Левски“. Клубът оспорва новото класиране след изваждането на „Литекс“ от елита.

По изискванията на бързата процедура ответниците имат срок до четвъртък до обед да обявят дали ще се явят. „Левски“ съди БФС и останалите клубове от елита, което е формално изисквано. То дава право на другите отбори да се защитят, ако се почувстват ощетени от „синята“ претенция.

А след разминаването с десетина деветки „Левски“ е на път да изпусне още една.

„Сините“ се разбраха за Тунде Адениджи с нигерийския „Съншайнс Старс“, но футболистът обяви, че се договорил да остане. Националът отрече трансфер в местните „Ениимба“, „Уори Уулвс“ или „Кано“.

„Говорих с моя клуб, че няма да напускам - споделя Тунде, цитиран от сайта „Гол“. - Новият треньор Самсон Унуанел ме повика и помоли да остана и аз обещах.“

Странното - на въпрос няма ли да приеме все пак оферта от чужбина, нападателят отвръща уклончиво: „Не знам, не е като да нямам. Бог знае най-добре и засега оставам тук. Ако някога Бог каже, че е време да си тръгна, ще си тръгна, но сега съм фокусиран върху „Съншайн“ и как да спечелим титлата следващия сезон.“

На „Герена“ засега не са информирани за отказ на Тунде да дойде, както и за съгласие. Така че и в третия си месец сагата „Нова деветка“ си тече постарому.

Успоредно „сините“ имат още един вариант за централен нападател, на когото е представено предложение, но засега няма отговор.

“Левски“ записа шести мач без загуба на лагера в Турция - 1:1 срещу третия в словенското първенство „Домжале“. Треньорът Стойчо Стоев използва 7 футболисти на възраст до 18 г. - трима титуляри и 4 резерви. В стартовия състав започнаха вратарят Димитър Шейтанов (16 г.), дясното крило Атанас Кабов (16 г.) и централният защитник Галин Ташев (17 г.). За първи път титуляр излезе и новакът Венцислав Христов на върха в атаката. Нападателят асистира на Георги Костадинов, който откри във 2-рата минута. Трайковски изравни в 47-ата.

„Левски“ има 4 победи и 2 равенства в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ