Дами от хайлайфа на 20-те показват Варна на Експо 2016

Господа в изискани фракове и елегантни дами в криноли от началото на 20-те години ще показват прелестите на Варна и на морския туризъм на предстоящото Експо 2016 в столицата.

Тази година общината излиза на щанд в най-голямото международно изложение от 11 до 13 февруари с атрактивна визия и нова концепция. От една страна, ще бъде показана Стара Варна с целия ретро интериор от времето, когато е сложено началото на морския ваканционен туризъм. Пространството е оформено с декор от онова време, когато през 1926 г. се откриват първите морски бани в България и са посещавани от родния и чуждия хайлайф. Тогава е положено началото на летните музикални тържества, които впоследствие са прераснали в международни. В духа на европейската мода започнали да се провеждат и първите плажни конкурси за красота, нептунови тържества, карнавали и други желани от летовниците забавления. Посетителите на щанда на Варна, който се шири на 24 кв.м ще могат да си правят безплатно снимки с ретро костюми от онова време, за тях се предлагат и други атракции, каза в аванс Соня Георгиева, шеф на дирекция "Туризъм" в общината.

В частта "Нова Варна" ще бъде представена морската столица в целия й блясък след промените, които настъпиха през последните две години в нея. Ще се види новия облик на символа на Варна- Морската градина, със слънчевия часовник и емблемата на Варна- Европейска младежка столица 2017. Ще бъдат представени новостите в туризма, както и готовия културен календар с артсъбития за предстоящия сезон лято 2016 г. Информационните материали са готови на шест езика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл