Три турски ТИР-а се удариха на магистрала „Хемус“

Георги Гьоков: Действията на проф. Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано

Камелия Нейкова: Надявам се на изборите за евродепутати да гласуваме електронно

Весела Лечева разработи стратегия за реформа в спорта Депутатът от БСП предлага 90 нови параграфа в Закона за физическото възпитание и спорта

Илън Мъск се изфука с тостер “Междузвездни войни”

Меркел и Ердоган ще се срещнат след формирането на новия германски кабинет

Деница Сачева: 40% от учителите ще излязат в пенсия до 8 години

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Велико Търново пoсреща Световната организация на местните власти Престижният форум е в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС

Детското отделение в МБАЛ-Русе тъне във влага и мухъл

Детското отделение в МБАЛ – Русе тъне в мухъл и влага заради съдебни дела и липса на финансиране, алармира зам.директорът на здравното заведение д-р Йосиф Новаков. За ремонт на педиатрията, която трябва да се премести на деветия етаж в Хирургическия блок, са нужни над 500 000 лв.

Отделението се помещава в стария корпус на МБАЛ отпреди 60 г., където условията са лоши. Помещенията на трите сектора за 45 деца, 11 лекари и 21 медицински сестри са потънали в мухъл, а санитарните възли не достигат. Майките, които придружават децата си, са принудени да перат и сушат дрешките им по радиаторите и стаите се овлажняват.
През март 2014 г. министерството на здравеопазването отпуска 200 000 лв., но спешният ремонт е отложен.

Съдебният спор на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ като общинско търговско дружество с болницата се проточва и сега се очаква проблемът да се реши до края на т.г.
Община Русе вече опрости 71 920 лв. съдебни разноски на МБАЛ по приключило търговско дело със спогодба за собственост.

След дългогодишна битка местната управа спечели съдебния казус за два етажа в Хирургическия блок. Върховният касационен съд /ВКС/ ги даде на КОЦ. Спорът приключи, след като здравният министър д-р Петър Москов предложи и Общинският съвет гласува заменка на имоти с еднаква пазарна цена.

КОЦ получи срещу двата си етажа част от сграда на болницата за хирургически зали и стаи за лечение. Те сеъщо трябва да се ремонтират.

Общината е съакционер в МБАЛ – Русе, която е одържавена през 2000 г. с 9 млн.лв. капитал. Преди 5 г. местният парламент приема държавното участие в болницата да нарасне до 73,69% за сметка на 17,53 общински дял. Останалите са разпределени между общини в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.