Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Детското отделение в МБАЛ-Русе тъне във влага и мухъл

Детското отделение в МБАЛ – Русе тъне в мухъл и влага заради съдебни дела и липса на финансиране, алармира зам.директорът на здравното заведение д-р Йосиф Новаков. За ремонт на педиатрията, която трябва да се премести на деветия етаж в Хирургическия блок, са нужни над 500 000 лв.

Отделението се помещава в стария корпус на МБАЛ отпреди 60 г., където условията са лоши. Помещенията на трите сектора за 45 деца, 11 лекари и 21 медицински сестри са потънали в мухъл, а санитарните възли не достигат. Майките, които придружават децата си, са принудени да перат и сушат дрешките им по радиаторите и стаите се овлажняват.
През март 2014 г. министерството на здравеопазването отпуска 200 000 лв., но спешният ремонт е отложен.

Съдебният спор на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ като общинско търговско дружество с болницата се проточва и сега се очаква проблемът да се реши до края на т.г.
Община Русе вече опрости 71 920 лв. съдебни разноски на МБАЛ по приключило търговско дело със спогодба за собственост.

След дългогодишна битка местната управа спечели съдебния казус за два етажа в Хирургическия блок. Върховният касационен съд /ВКС/ ги даде на КОЦ. Спорът приключи, след като здравният министър д-р Петър Москов предложи и Общинският съвет гласува заменка на имоти с еднаква пазарна цена.

КОЦ получи срещу двата си етажа част от сграда на болницата за хирургически зали и стаи за лечение. Те сеъщо трябва да се ремонтират.

Общината е съакционер в МБАЛ – Русе, която е одържавена през 2000 г. с 9 млн.лв. капитал. Преди 5 г. местният парламент приема държавното участие в болницата да нарасне до 73,69% за сметка на 17,53 общински дял. Останалите са разпределени между общини в региона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.