"Ботев" (Пд) отказа контрола заради изтощени играчи

Старши треньорът на ФК "Ботев" (Пд) Николай Костов отказа изненадващо в сряда една от двете планирани за четвъртък контроли на "канарчетата" с мотива, че част от футболистите му се чувствали доста изтощени в края на 23-дневния лагер в турския курорт Лара. Така от предварителната програма на "жълто-черните" отпада насрочения за 11 часа спаринг с черногорския "Рудар" (Веление) и пловдивчани ще играят само със словенския "Домжале", който след есенния полусезон е трети в родното си първенство. Костов планираше да пусне 2 различни единадесеторки, но не разполага с достатъчно полеви играчи, тъй като грипът изцеди силите на доста от футболистите му, а последните две жертви на вируса през тази седмица са крилото Емил Камбуров и преквалифицираният като централен защитник Орлин Старокин.
"Канарчетата" се прибират в петък от Турция, ще почиват в събота и неделя, а във вторник на стадиона в Коматево ще срещнат третодивизионния "Септември" (Сф) в последната си контрола преди дербито с "Локомотив" (Пд). Билетите за него ще бъдат пуснати в продажба в понеделник в 9 часа сутринта, като всички хартийки ще са на цена от 10 лв. На същата сума в деня на мача - 20 февруари (събота) ще се продават и 350 билета за привържениците на "Локомотив" (Пд) на специална каса в близост до "клетката" за гостуващи агитки на базата в Коматево.
Административният директор Иван Йотков не е подавал оставка и продължава работата си в клуба, обяви президентът на "Ботев" (Пд) Ангел Палийски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ