Оставиха за постоянно в ареста 18-годишен за убийство в Смолян

Пловдивският апелативен съд отряза жалбата на обвинения в убийство 18-годишен ученик от Смолян Антон Петков и го остави за постоянно в ареста до началото на процеса за смъртта на 24-годишния му съгражданин Никола Мавродиев.

Преди началото на заседанието близки и приятели на убития с нож на 27 декември 2015 г. Никола бяха обсадили Съдебната палата в Пловдив с плакати, като сестрата на жертвата Анастасия носеше и негов портрет. След това всички те присъстваха и на самото заседание в залата и дори ръкопляскаха при обявяването на решението за оставане в сила на мярката за неотклонение "задържане под стража" на убиеца Антон.

Неговият адвокат на обвиняемия Стоян Братанов поиска по-лека мярка за неотклонение за клиента си - домашен арест, за да може той да завърши 12-и клас и вземе диплома за средно образование. Апелативните съдии не се трогнаха от чистото съдебно минало на 18-годишния тийнейджър, нито пък от твърденията му, че носел ножа тип пеперуда случайно във вечерта на фаталния инцидент, както и че няма намерение да се укрие и извърши друго престъпление.

Според Апелативна прокуратура в урината на убиеца Антон Петков било открито наличие на амфетамини и алкохол, под чието въздействие той наръгал с нож 24-годишния строителен работник Никола Мавродиев след скандал заради момиче пред дискотека "Сити" на "ларгото" в близост до пешеходния мост в Смолян.

Според разследващите показанията на свидетелите на кървавото убийство са твърде противоречиви, тъй като едните от тях били приятели на жертвата, а другите - на убиеца му. Безспорен факт обаче е, че Антон нанесъл няколко удара с 10-сантиметровия нож пеперуда в краката и корема на Никола, като единият от тях проникнал до гръбначния му стълб и срязал артерията, което се оказало фатално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони