Черен ден във Видин: Две жени гинат в тежки катастрофи

За по-малко от ден втора видинчанка загина при тежка катастрофа в областния град. 51-годишната Е.Т. издъхнала от нараняванията си в линейката на път за болницата, съобщиха от полицията.

Катастрофата станала към 9,15 ч в четвъртък на изхода на Видин, при надлеза над жп линия в посока на пътя Видин-Брегово. Загиналата била зад волана на "Пежо", когато на около 170 метра преди края на надлеза колата навлязла в насрещната лента. Последвал челен сблъсък с идващия насреща "Форд", управляван от 47-годишен видинчанин.

Водачът на другия автомобил и пътувалия с него мъж нямат сериозни травматични увреждания. Оказана им е медицинска помощ в Спешния център. Шофьорът е тестван с дрегер. Пробата е отрицателна.

От полицията поясниха, че е назначена автотехническа експертиза, която да установи причините за катастрофата. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Часове по-рано видинчани бяха потресени от смъртта на 18-годишно момиче, което издъхна при друг тежък пътен инцидент. Петя Богоева почина от жестоките си наранявания в реанимацията на болницата. Загиналото момиче е възпитаничка на професионална гимназия в областния град и е била изявена ученичка. През миналата година Петя бе избрана да участва в инициативата "Мениджър за един ден" и зае поста на заместник-кмет на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини