10-те най-скъпи часовници в света

Хората, които отделят внимание на външния си вид, отдават сериозно значение на часовниците. Най- скъпи обаче остават тези с колекционерска стойност и тях едва ли ще видим на нечия китка! Ето и най- скорошната класация на десетте най- скъпи часовници в света на Toptensthings!


10. Brequet pocket watch 1907BA/12 ($ 734,000)

Тази 18- каратова завладяваща красота има ръчно гравирана въртяща се корона и разполага със сребърен циферблат. Със сензационнa класическа структура и цена от 734,000 долара, този часовник е на 10-тото място.

9. Blancpain 1735, Grande Complication ($ 800,000)

Този шедьовър е чисто изображение на традиционното часовникарство. С елементи от 18 каратово злато, той също разполага с календарен механизъм и делящ секундите хронограф.

8. Louis Moinet Magistralis ($ 860,000)

Това 18-каратово бижу излъчва великолепие и има функции като моно хронограф и вечен календар. Луната фаза се изобразява от рядък истински лунен метеорит, паднал някога на Земята.

7. Hublot Black Caviar Bang ($ 1 милион)

Този уникален часовник идва от линията Big Bang. Той има 18-каратово бяло злато и стотици скъпоценни диаманти обработени с голяма точност. Редки черни диаманти и цена от 1 млн. долара поставят тази мечта за колекционерите на седмо място.

6. The Chopard Super Ice Cube ($ 1.1 милиона)

Леденото кубче е 60-каратов диамантен часовник с швейцарско потекло. 18-каратовото бяло злато е облечено в диамантена гривна на върха, отстрани и циферблата. Тази удивителна красота е устойчива на надраскване и дълбочина до 35 метра.

5. Patek Philippe Sky Moon Tourbillon (1.3 милиона)

Той е един от най-сложните часовници на всички времена. Това е първия по рода си часовник с двойно лице, отличаващ се с пълно представяне на нощно небе на гръбната му страна. С небесния си механизъм, Patek Philippe успява да постигне точност с астрономически показания.

4. Vacheron Constatin Tour de I’lle (1.5 милиона)

Друг сложен двуличен часовник, отличаващ се с брилянтна точност, вечен календар, време на залез и втора часова зона. Този часовник от 18-каратово сапфирено стъкло има също хипнотизиращ енергиен резервоар за 58 часа.

3. Patek Philippe’s Platinum World Time ($ 4 милиона)

Този часовникът показва всички 24 часови зони и за това е необходим един единствен поглед. Интеграцията на съединителната система в часовника помага на потребителя да преминете в друг часови пояс, без да се налага да рестартира движението. На разположение e в 18-каратово жълто, бяло, розово злато или платина.

2. Patek Philippe’s Super complication ($ 11 милиона)

Patek Philippe взема още едно отличително място в отброяването с този джобен часовник. Аксесоарът е първоначално предназначен за американски банкер на име Хенри Грейвс. Състои се от 900 части и направата му отнема период от 5 години.

1. 201 Karat Chopard ($ 25 милиона)

На стойност 25 милиона щатски долара, този часовник е най-скъпият в целия свят. Той заслепява с 201 каратовите си диаманти. Основната разбивка е в 12 каратови сини, 11 каратови бели и 15 каратови розови диаманти. Истинската стойност разбира се, се крие не в механизма, а в множеството скъпоценни камани, които превръщат този часовник в уникално бижу, с всички предпоставки да остане начело на класацията за дълъг период от време.

Снимка: richglare.com

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл