Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Лейди Гага с рентген на цялото тяло

С PlayStation 5 „Сони” гони нов стандарт

Извънредно положение в Чили след протести заради поскъпване на билетите за метрото (ВИДЕО)

Кайли Дженър пропря, създаде нов тренд

Женева – от раннохристиянските прелати до Жан Калвин Цезар основава града на брега на едноименното езеро

Лененото семе е добър помощник на здравето Да не се превишава препоръчителната доза от 1 до 3 супени лъжици на ден

Десетки загинали и пострадали при скъсване на дига в Красноярския край в Русия

Счупен крак води дупничанин в Dota 2

Съветник на Тръмп: Порошенко и обкръжението му си присвоили $820 милиона

Дъщерята на Гала получи пръстен от приятеля си (СНИМКА)

Още по-спортна лимузина Новата „тройка“ е чистокръвен „баварец“ за хора, които обичат да шофират

Националната здравна карта масово реже болнични легла в Благоевградска област, ще има протести

Националната здравна карта, обявена на сайта на Министерството на здравеопазването хвърли в шок и паника лекари и пациенти в Благоевградска област. Тя предвижда драстично орязване на леглата в благоевградската болница и другите здравни заведения , до степен ,в която те ще се превърнат в обикновени хосписи, казаха възмутено лекарите на спешна среща на която се събраха в областната управа в града.

Според картата например в областта в отделенията по кардиология болничните легла са намалени от 80 на 10 броя, в отделенията по ортопедия и травматология от 30 на 10, в отделенията по анестезиология и интензивно лечение от 50 на 10 легла.

Тревожен е фактът, че така разработения проект за Национална здравна карта предвижда премахване на 13 легла за лъчелечение в Онкологичната болница „Св. Мина“, което, от своя страна, би довело до негативни последици за пациентите, тъй като те реално няма да имат възможност да използват новите апаратури за лечение на онкологични заболявания. Областната здравна карта предвиждаше 33 легла, докато в Националната здравна карта не само не се запазват 13 –те легла, но и се премахват изцяло.

Областният управител изрази своята позиция относно проекта на Националната здравна карта и подчерта, че на първо място трябва да бъдат защитени интересите на пациентите, без да бъде ограничавано правото им на достъп до близки болнични заведения.

Пациентите и техните организации също са ужасени от готвената „тесла“ и заявяват,че ще започнат организация за протести, ако не бъдат направени корекции особено за онкологията. По този начин обричат болните да пътуват до София, а те не са платежоспособни ,за да поддържат лечение там, казаха пациентски организации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.