Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

17-годишният стрелец от Кърджали: Мислех, че стрелям с газов пистолет

Не исках да го убивам, а само да го изплаша. Мислех, че стрелям с газов пистолет. Това заяви днес в Окръжния съд в Кърджали 17-годишният Нурсен Христов, който в понеделник по обяд уби 30-годишния Михаил Рачев, пише 24 часа.

Магистратите оставиха тийнеджъра в ареста, след като защитникът му Георги Белев настоя за това. “Арестът е по-сигурно място за него. Самият той Нурсен желае да остане задържан”, заяви адвокат Белев. Според него до убийството се е стигнало заради разочарованието на Нурсен и близките му от закона. Адвокатът разказа пред съда, че преди около месец била отвлечена 17-годишна братовчедка на клиента му. За случая били уведомени и полицията, и прокуратурата, дори и министъра на вътрешните работи. Въпреки това от жалбата не е имало никакъв резултат. В същото време към семейството на отвлеченото момиче били отправяни заплахи за саморазправа от похитителите на момичето, което предизвикало ответна реакция.

“Нурсен не е планирал предварително убийството. Той е действал импулсивно и емоционално. Страхувал се е за своя живот и за живота на близките си”, каза още Георги Белев.

По време на заседанието стана ясно, че по време на убийството Нурсен е носел два пистолета. Стрелял е с единия пистолет в гърба на Михаил. След като произвел изстрелите убиецът побегнал и изхвърлил единия от пистолетите, а малко по-късно и другият.

Нурсен прекарал няколко часа в гората над кв. “Прилепци”, където е дома му. След това взел автомобила на вуйчо си и отпътувал към Свиленград, където смятал да се укрие в свои роднини. По пътя му прилошало и спрял. Бил забелязан от граничен патрул. Граничарите спрели да видят какво става и се усъмнили, че младежът има шофьорска книжка и поискали документите му. При направената справка станало ясно, че Нурсен е обявен за издирване.

От справката, изнесена пред съда от окръжния прокурор стана ясно, че Нурсен има 2 криминални прояви и се води на отчет в Детска педагогическа стая. През 2014 г. бил заловен да краде монети от кафе машина, а година по-късно бил уличен в кражба на хранителни продукти от хипермаркет в Кърджали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете