БФС се закани на "Левски" заради медийни публикации

БФС може да заведе дело срещу служител на футболен клуб "Левски", става ясно от официално съобщение на сайта на футболната централа. Поводът са публикации в медиите, че служител на централата е изнасял информация по делото на "Левски" срещу БФС в Лозана.

Ето текста на съобщението на БФС:

Във връзка с появилите се в публичното пространство изявления на представители на клубове, ангажирани по делото на ПФК “Левски” срещу БФС и 9 футболни клуба, Българският футболен съюз категорично заявява, че чрез нито един свой служител не е изнасял и няма намерение да изнася документи от кореспонденцията, свързана с въпросното дело. Подробности от хода на делото станаха достояние на медиите именно чрез въпросните представители на клубове, което е директно нарушение на Кодекса на Арбитражния спортен съд в Лозана, за което съдът бе своевременно информиран и реагира.

В същото време тотално в разрез с добрия тон на нормалната комуникация представител на ПФК “Левски” продължи да си служи в медиите с обидни квалификации по адрес на Българския футболен съюз и неговите служители. По тази причина ще изследваме всички правни възможности, за да защитим своите права и репутация в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ