В памет на Трифон - ария в червено

Трифон Иванов би искал да гледа такъв любимия си ЦСКА! Навръх имения му ден "червените" излязоха в черно заради своя бивш капитан и си „поиграха на Том и Джери“ с лидера в "Б" група "Дунав" - 6:0. Минутата мълчание преди контролата бе прекъсната след секунди - над 2000 души на "Българска армия" започнаха мощно да ръкопляскат в памет на Туньо. Агитката издигна плакат. А на алеята на славата звездата на Трифон бе отрупана с цветя.
На терена футболистите на ЦСКА играха като лидери в "А" група! Истинско удоволствие за публиката бяха атаките в черно. И ако голът на Станислав Маламов през първото полувреме бе само знак, то след почивката стана страшно за запътилия се към елитния футбол след две десетилетия "Дунав". Николай Цветков-Демона вкара два пъти, разписаха се също Момчил Цветанов, Петър Витанов и Александър Александров.
Тема №1 сред феновете на ЦСКА обаче не беше мачът. Всички разказваха истории за Трифон Иванов - кой кога е изпил една бира с него, кой се е снимал... Поне 1000 запалянковци на "червените" ще тръгнат в сряда сутрин за погребението на героя от четвъртите в света във Велико Търново.
Малкият Павел Головодов от ЦСКА не успя да спаси баща си. Но дари част от събраните средства за лечението на юношата на „Левски“ Дарин Тодоров, който пострада тежко в катастрофа през 2010 г. Головодов помогна и на Георги Георгиев от село Борово, също пострадал при инцидент.

Другото не е новина - ЦСКА за пореден път очаква новини от БФС. Чиновниците от столичната улица "Иван Асен II" 26 още не могат да определят часа и мястото на гостуването срещу "Струмска слава" другата неделя - Радомир, Перник, Кюстендил, София...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ