БОК иска младежка зимна олимпиада в България

„България може да организира младежки олимпийски игри“, обяви Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) в Лилехамер. Норвежкият град е домакин на започналата зимна олимпиада за младежи.
"Организаторите са положили немалко усилия и това е празник за всички, които са тук, и за тези, които следят състезанията по цял свят - каза Горанов. - А зрителската аудитория никак не е малка. Смятам, че България има всички условия да проведе такива зимни игри.“


„Ние сме със средно голяма делегация в Лилехамер - продължи Горанов. - На първите игри преди 4 години в Инсбрук бяхме с 11 спортисти, сега сме с 12. Намирам Лилехамер като прекрасно кътче, но София, поне като природни дадености, не отстъпва по нищо, дори напротив. Ние също имаме чудесни възможности и с малко усилия и средства бихме могли да станем домакини на чудесно спортно събитие, каквито са младежките олимпийски игри. Разбира се, необходимо е да се състои една дискусия. Спират ни финансовият аспект и онази част от обществото, която смята, че това би навредило на природните ни дадености. Но ако искаме да имаме здрава, спортуваща нация и хубави съоръжения, трябва да минем и през нещо такова. Наистина малко ни трябва, за да го направим. Като се приберем в България, ще бъде направен анализ на представянето ни тук и ще се съберем с президентите на федерациите ни по зимните спортове, за да започнем евентуално кампания за получаване на домакинство за зимни младежки олимпийски игри."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт