Медведев: Отношенията между Вашингтон и Москва са разрушени

Руско-американските отношения са почти разрушени, но Москва е готова да обсъжда всички въпроси на равноправна основа. Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в ексклузивно интервю за Euronews TV, предава информационната агенция Интерфакс.

„Въпросът е в това как и в името на какво. Ние вече започвахме наново отношенията си с американците. Аз лично участвах в това, Сергей Лавров натисна с Хилари Клинтън бутона, на който беше написано „Reset“, ако правилно си спомням, макар нещата да не са много по-различни. И какво? За съжаление, отношенията отново деградираха, те са разрушени, и са по-лоши, отколкото бяха“, обясни руският премиер. Затова, ако нещо трябва да бъде отново рестартирано, то то трябва да бъде на принципно нова основа.

„На каква? Равноправна, справедлива, спокойна основа на отношения, изхождайки от това, че тя е нужна не само на Руската федерация, но и на Европейския съюз и на Съединените американски щати“, заяви Медведев. Същевременно руският политик подчерта, че Русия има готовност да възстанови отношенията си с Вашингтон и Брюксел.

Коментари

Задължително поле