Оправдаха шофьор за смъртта на пешеходец

Шофьор, който блъсна и уби пешеходец по пътя Шумен-Карнобат до комплекс "Райковец" преди година, беше признат за невинен.

65-годишният Харун Ехлиманов беше обвинен от прокуратурата в съпричиняване на смърт по непредпазливост на 72-годишен пешеходец Иван Драгоев /72 г./ от Шумен, но магистрати го оправдават. Председателя на състава съдия Румяна Райкова е подписала присъдата с особено мнение. Тя може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Варна.

Нелепият инцидент стана на 14 февруари м.г., когато Иван и семейството му били на гости в Смядово. Следобяд се прибирали към Шумен. Мъжът бил шофьор и не пил алкохол. Спрели до комплекса и той тръгнал да пресича към бензионостанцията, за да ползва тоалетна. Не се огледал и не съобразил колко близко е идващият мерцедес. Зад волана на возилото бил Харун, който се прибирал от Турция и също пътувал към Шумен. Ударът бил фатален за пешеходеца. Камерите на бензиностанцията запечатали цялата ситуация. Записът остава да се пази като веществено доказателство. Направените разходи по делото са за сметка на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право