Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Лукарски: Дяволът е в детайлите на данък „уикенд”

Снимка: БТВ

Ще се търси най-оптималния вариант за данък „уикенд“. Най-вероятно щe има диференциация на браншовете и всеки сектор щe се облага с различна ставка, каза икономическият министър Божидар Лукарски, по време на втория краен срок, договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОП „Иновации и конкуретнтоспосодност“ 2014- 2020 г.
„Дяволът е в детайлите. Искрено се надявам и съм сигурен, че колегите от финансовото министерство и от НАП ще стигнат до най-добрата регулация с промените в Наредбата, която са предвидили“, допълни министърът.

По думите му, ще се прегледат европейските практики по отношение на прилагане на подобни данъци в страни- членки на Европейския съюз. Министър Лукарски уточни, че НАП е поела ангажимент да направи такъв анализ. „Надявам се, че в диалог с бизнеса и работодателските организации ще стигнем до истинския вариант на прилагане на този данък”, допълни той. Икономическият министър уточни, че бизнесът няма проблем с такъв данък. „Желанието е максимално да се доближим до най-добрите практики при неговото прилагане“, посочи той.

На въпрос във връзка с отложената среща с бизнеса, той коментира, че това се е наложило, тъй като от НАП са организирали такава. при въвеждането му ще има допълнителна административна тежест за бизнеса. Затова и трябвало да се помисли как да се усъвършенства наредбата за прилагането на налога. Дяволът е в детайлите, обобщи министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.