Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Полицията издирва двама българи във връзка с досъдебно производство

Лукарски: Дяволът е в детайлите на данък „уикенд”

Ще се търси най-оптималния вариант за данък „уикенд“. Най-вероятно щe има диференциация на браншовете и всеки сектор щe се облага с различна ставка, каза икономическият министър Божидар Лукарски, по време на втория краен срок, договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедурата „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОП „Иновации и конкуретнтоспосодност“ 2014- 2020 г.
„Дяволът е в детайлите. Искрено се надявам и съм сигурен, че колегите от финансовото министерство и от НАП ще стигнат до най-добрата регулация с промените в Наредбата, която са предвидили“, допълни министърът.

По думите му, ще се прегледат европейските практики по отношение на прилагане на подобни данъци в страни- членки на Европейския съюз. Министър Лукарски уточни, че НАП е поела ангажимент да направи такъв анализ. „Надявам се, че в диалог с бизнеса и работодателските организации ще стигнем до истинския вариант на прилагане на този данък”, допълни той. Икономическият министър уточни, че бизнесът няма проблем с такъв данък. „Желанието е максимално да се доближим до най-добрите практики при неговото прилагане“, посочи той.

На въпрос във връзка с отложената среща с бизнеса, той коментира, че това се е наложило, тъй като от НАП са организирали такава. при въвеждането му ще има допълнителна административна тежест за бизнеса. Затова и трябвало да се помисли как да се усъвършенства наредбата за прилагането на налога. Дяволът е в детайлите, обобщи министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.