Нови подробности за осмата книга от света на Хари Потър

Да наречеш "Хари Потър и Прокълнатото дете" осма книга от поредицата не би било вярно, обяви авторката Дж. К. Роулинг. По думите й това издание далеч няма да прилича на другите. Официалният сайт на писателката обяснява, че „Хари Потър и Прокълнатото дете” е пиеса от две части, която ще се играе това лято в Лондон, но не е прикуал или сикуал, а продължение на историята на добре познатите ни герои след последната битка за Хогуъртс, само че като възрастни.

След като наскоро британското издателството на поредицата за малкия магьосник „Литъл Браун” анонсира, че ще издадат сценария на пиесата „Хари Потър и Прокълнатото дете” в книжен формат през юли тази година, социалните медии бяха затрупани с развълнувани коментари.

В официалния сайт на "Светът на Хари Потър" се загатва част от новата история: „Докато Хари се е вкопчил в миналото, неговият най-малък син Албус трябва да се пребори с тежестта на семейното наследство, която никога не е искал. Миналото и настоящето се смесват и размиват за бащата и сина, но и двамата се изправят през неудобната истина, че понякога мракът идва от най-неочаквани места.”

Премиерата на пиесата ще е на 30 юли, но феновете, които не могат да отидат на театър в Англия, могат да си поръчат книгата само един ден по-късно – на 31 юли, което по една случайност съвпада с рождения ден на Хари и Дж. К. Роулинг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура