Американският "Дедпул" счупи руските бокс офис рекорди

Различният филм за не чак толкова "супер" героя на Марвел - Дедпул, се представя изключително добре по кината в родната си Америка и извън нея. В рамките на първия уикенд след премиерата си филмът генерира 135 млн. долара само на територията на Северна Америка и над 125 млн. в останалата част от света.

В Русия уикендът беше рекорден за цялата история на страната, генерирайки над 12 млн долара. Причина за това може би е участието на Колос - един от малкото супегерои с руски корени. Това е най-касовият филм за месец февруари и най-успешният дебют за годината на компанията 20th Century Fox, пише Bloomberg.

Историята за 'наемника с пиперливата уста" обори твърденията на повечето скептици, че щом е поставен рейтинг "R" - с множество цинизми и сцени на насилие неподходящ за лица под 18 години, продукцията няма да бъде успешна. Въпреки че Marvel е собственост на "Дисни", явяващи се конкуренция, Fox притежава правата за показването на някои от любимите комиксови герои.

Лентата изпълнена с много смях и пречупване на "четвъртата" стена (комуникирането директно с аудиторията), излезе по родните кина на 12-и февруари, като се радва на голям интерес.

Коментари

Задължително поле